Parodoje registruoti keturi Lietuvos rekordai

Vytauto Didžiojo universiteto žemės ūkio akademijos universiteto parodų paviljone atidaryta VI-oji paukščių ir gyvūnų paroda „PET SHOW Lietuva“. Joje galima pamatyti ne tik įvairiausių veislių balandžių, vištų, triušių, alpakų ir kitų gyvūnų, bet ir registruoti Lietuvos rekordus. Atidarymo dieną parodoje registruoti keturi Lietuvos rekordai. Labiausiai dėl rekordo „Gausiausia vaikų piešinių paroda“ pasistengė vaikai. Jie sukūrė, o parodos rengėjai iškabino net 8259 spalvingus vaikų piešinius, vaizduojančius gyvūnus. Visi jie yra konkurso „Mes mylime gyvūnus“ dalyvių darbai. Pažymėtina, kad ankstesnis gausiausios vaikų piešinių parodas rekordas buvo 1861 piešinys.

Parodoje dveji statulėlių rinkiniai pripažinti gausiausiais Lietuvoje. Tai gausiausias naminių paukščių statulėlių rinkinys, surinktas Natalijos Domarkienės, gyvenančios Juknaičiuose (Šilutės r.). Jos rinkinyje, sudarytame per 5 metus, yra 501 statulėlė padaryta iš įvairių medžiagų. Jos atkeliavo iš septynių šalių. Išskirtiniai rinkinio eksponatai rodomi parodoje. Iš jų didžiausia rinkinyje yra 61 cm aukščio, mažiausia – 3 cm aukščio, sunkiausia – 3 kg masės, o lengviausia –20 g masės gaidžių statulėlės. Taip pat parodoje galima pamatyti gausiausią balandžių statulėlių rinkinį. Palangiškis Reinoldas Liaudanskas per 14 metų surinko 250 balandžių statulėlių. Jo rinkinyje statulėlės padarytos 17-oje šalių. Seniausia balandžio statulėlė padaryta tarp 1896 ir 1905 m., didžiausia – 24 cm aukščio yra porcelianinė, mažiausia – 4 cm aukščio alavinė, sunkiausias – 2,12 kg masės porcelianinė, o lengviausia – 38 g masės alavinė. Šie balandžiai ir naminiai paukščiai „sutūpę“ stenduose šalia gyvų parodos eksponatų.

Įdomus ir nelauktas rekordas registruotas parodos atidarymo metu, kuomet cirko salos artistė penkiolikametė Marija Zobovaitė pasirodymo su lankais metu suko daug lankų. Tuomet žiūrovų akivaizdoje teko suskaičiuoti lankus. Rekordui „Daugiausia suko lankų“ registruoti būtina lankus sukti ne trumpiau kaip penkias sekundes, todėl M. Zobovaitei teko lankų sukimą pakartoti stebint laiką. Ji 48 lankus suko 8,28 sekundes ir ankstesnį vilnietės Gretos Jurkonytės-Danilevičienės rekordą pagerino septyniais lankais. Be to šis pasiekimas bus įrašytas ne tik į Lietuvos vaikų rekordų knygą, bet ir į Lietuvos rekordų knygą.

Agentūros FACTUM vadovas Vytautas Navaitis


„Gausiausia vaikų piešinių paroda“ pasistengė vaikai. Jie sukūrė, o parodos rengėjai iškabino net 8259 spalvingus vaikų piešinius, vaizduojančius gyvūnus. Visi jie yra konkurso „Mes mylime gyvūnus“ dalyvių darbai.


Gausiausias naminių paukščių statulėlių rinkinys, surinktas Natalijos Domarkienės, gyvenančios Juknaičiuose (Šilutės r.).


Gausiausias balandžių statulėlių rinkinys. Palangiškis Reinoldas Liaudanskas per 14 metų surinko 250 balandžių statulėlių.

 
Įdomus ir nelauktas rekordas registruotas parodos atidarymo metu, kuomet cirko salos artistė penkiolikametė Marija Zobovaitė pasirodymo su lankais metu suko 48 lankus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *